Live video Instagram

Live-video på Instagram Stories lanserat

Nu lanseras live-video på Instagram Stories

Som vi tidigare skrev här på bloggen i oktober så var live-funktionen på Instagram på gång. Men nu har alltså Instagram lanserat möjligheten till livesändning. Att det är ytterligare ett sätt att utmana Snapchat, är ju ingen direkt vild spekulation.

Uppdatering 24 januari: Nu har även svenska användare fått tillgång till funktionen för att sända live på Instagram. Live-video på Instagram Stories är nu alltså tillgängligt för alla som uppdaterar till Instagram version 10.0 eller senare.

Live video Instagram

Skillnaden mellan live-video på Instagram och tex. Facebook Live eller Periscope, är att live-videon helt försvinner direkt efter sändning. Alltså ingen möjlighet till repris eller uppspelning i efterhand.

Funktionen för live video Instagram kommer att rulla ut globalt under de närmaste veckorna.

[counter type=’zero’ box=’no’ box_border_color=” position=’center’ digit=’100′ font_size=’140′ font_color=’#303030′ text=” text_size=” text_color=” separator=’undefined’ separator_color=”]

Globalt använder 100 miljoner Instagram Stories varje dag.

[/counter]

Vi väntar förstås med spänning på när Instagram öppnar upp möjligheten att livesända via API’et. Så företag som vill sända med professionell kamera- och ljudutrustning kan göra det, och inte som nu, bara via mobilen.

Bildkälla: Instagram 

Rulla till toppen