Ännu bättre statistik för video på Facebook

Igår presenterade Facebook utökade möjligheter i sin nya videostatistik för videobiblioteket.

Denna uppdatering kommer hjälpa företag att förstå ännu bättre vem som tittar på sina videor, hur de engagerade med videon, och hur delning bidrog till distributionen.  Statistiken kommer hjälpa till att ge insikter för att skapa bättre rörligt innehåll som skapar ännu starkare relationer med sina tittare och engagemang hos nya målgrupper.

Detta kommer att vara tillgänglig för alla videoformat, inklusive livesändningar och 360 VR. Självklart gäller det endast rörligt innehåll som är direkt uppladdat på Facebook (sk. native video) och inte inbäddat från tex. YouTube eller liknande.

När det gäller Facebook Live så kommer man också kunna se hur publiken engagerade (eller delade) vid en specifik tidpunkt under en direktsändning. Vilket gör att man kan analysera och identifiera de bästa höjdpunkterna i sändningen på ett väldigt smidigt sätt. 

De började rulla ut uppdateringen igår och den kommer att vara tillgängligt för alla företagssidor inom ett par veckor.

 

Vi på StreamRocket säger givetvis stor tumme upp till denna uppdatering, då vi gillar möjligheterna med att kunna skapa bättre insikter för ett ännu bättre rörligt innehåll.

Rulla till toppen