Twitter lanserar Periscope Producer | StreamRocket
1131
post-template-default,single,single-post,postid-1131,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3953
Periscope Producer

Twitter lanserar Periscope Producer

Bildkälla huvudbild: Periscope

Periscope Producer möjliggör nu professionell live-streaming.

Tidigare har man bara kunna använda sin mobil för att sända live. Periscope Producer möjliggör nu professionell live-streaming på deras plattform.  Detta är Twitters svar på Facebook Live API.

Nyheten på Periscope är tänkt att bidra till ökat intresse för företag, varumärken och mediahus som inte tycker att ”en skakig mobil och dåligt ljud” är tillräckligt för att sända live. Sedan tidigare finns ju möjligheten på både Youtube och Facebook att sända live med professionell kamera- och ljudutrustning.

Under livesändningarna kan tex. grafik, sponsorlogotyper och inslag läggas till – allt som man kan förvänta sig av en riktig ”broadcastsändning”. Sändningen kan också bäddas in på webbplatser om du vill distribuera den utanför Twitter/Periscope.  För att kunna sända via Producer krävs speciell mjukvara för att länka Periscope till den aktuella kamera-riggen. StreamRocket har givetvis en fullskalig setup som möjliggör detta.

Periscope har hittills samarbetat med några olika varumärken som Disney, Louis Vuitton och Sky News, men inom kort kommer du kunna se fler haka på.

Intervju med Periscope’s VD och grundare Keyvon Beykpour

 

Visst, Periscope har en uppförsbacke när det gäller populariteten i jämförelse med tex. Facebook (som på kort tid tagit stor andel), Youtube och Twitch – men det finns fortfarande potential och vi ser positivt på utvecklingen.