Livevideo Instagram

Livevideo på Instagram kan vara på väg

Instagram testar just nu en ny funktion så att du kan sända livevideo via plattformen. 

Funktionen som verkar testas i mycket begränsad omfattning, ska enligt uppgifter vara en del av Instagram Stories. Om det är slutprodukten, när den väl lanseras, är väl ingen som vet mer än Instagram själva.

Instagram Stories som låter användare att lägga till bilder och videos som en del av en sk. ”Story”, som sedan försvinner efter 24 timmar, kommer alltså med ytterligare ett användningsområde. Användarna kommer, med den nya funktionen för livesändningen, dessutom att kunna dra nytta av prioriteten i flödet som Instagram Stories ändå ger.

[blockquote text=”Det sägs att nya livevideo-funktionen ska heta ‘Go Insta‘ när den släpps, dock ej bekräftat av Instagram själva. ” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””]

Livevideo på Instagram verkar just nu vara begränsad till ryska användare, men det skulle inte vara alls förvånande att se den i USA inom kort. När den kommer till Europa och Sverige återstår att se. Det sägs att nya livevideo-funktionen ska heta ’Go Insta’ när den släpps, dock ej bekräftat av Instagram själva.

[progress_bar title=’Instagram’ title_color=” title_tag=” percent=’44’ percent_color=” active_background_color=” active_border_color=” noactive_background_color=” height=”]

[progress_bar title=’Facebook’ title_color=” title_tag=” percent=’71’ percent_color=” active_background_color=” active_border_color=” noactive_background_color=” height=”]

Det näst största sociala nätverket bland svenska internetanvändare, med 44%, är Instagram. Facebook är idag än så länge överlägset störst med 71%.
Källa: IIS

Spännande utveckling för Instagram tycker vi på StreamRocket så klart, och ser fram emot om och när de släpper ett API så man kan sända live via professionell utrustning. Precis som Periscope nyligen gjorde med sin nya funktion Periscope Producer.

 

Rulla till toppen