Årets julklapp

VR-headset är årets julklapp 2016

Årets julklapp 2016 är enligt HUI Research alltså ett VR-headset

Vi hade det på känn. Att det skulle bli Virtual Reality som skulle utses till årets julklapp 2016. Men precis som motiveringen lyder, det ligger ju helt rätt i tiden. Så grattis alla ni som får ett par VR-glasögon i paketet av tomten i år.

HUI Research motivering: Vi lever i den digitala tidsåldern med ständigt ny teknik samtidigt som vi lever i ett upplevelsesamhälle där vi förväntar oss mervärden och förstärkta upplevelser i de flesta situationer.
VR-tekniken tar fasta på dessa två trender i kombination. VR-glasögonen som symbol för den nya VR-tekniken och jakten på upplevelser har fått sitt genombrott i år och efterfrågan ökar. Barn som vuxen låter sig förflyttas ut ur hemmet och rakt in i den virtuella verkligheten.

[blockquote text=”Årets Julklapp 2016 är en symbol för digitaliseringen och ny teknik kopplat till den starka upplevelsetrenden. Efterfrågan på VR-glasögon kommer sannolikt att explodera framöver i takt med att utbudet och användningsområdena ökar. ” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””]

— Lena Larsson, VD på HUI Research

 

Om man har en Samsung Galaxy smartphone så kostar ett Gear VR-headset från ca 595 kr (enligt sökning på Prisjakt). Ganska lagom värde på en julklapp, och en låg tröskel för att börja uppleva VR. Sen finns det såklart dyrare varianter som tex HTC Vive, Oculus Rift eller Sony Playstation VR.

VR är inte bara för yngre som många kanske först tror. Titta bara på denna 81-årige herre som testar VR med HTC Vive. Han får sig en rejäl VR-upplevelse. Och familjen runtomkring fick sig ett gott skratt också.

[vc_video link=’https://youtu.be/wjts65h3Z8k’]

 

Virtual reality beskrivs som den största tekniska utvecklingen sedan rörlig bild.  Kontakta oss på StreamRocket om du är nyfiken på hur ditt företag/verksamhet skulle kunna komma igång med VR. Virtual reality beskrivs som den största tekniska utvecklingen sedan rörlig bild.

 

Länk till HUI Research sida och motivering.

 

Rulla till toppen