Facebook 360

Varför ni bör köra igång med Facebook 360

Fem snabba argument varför ni bör köra igång med Facebook 360

Facebook har sedan en tid tillbaka gjort 360 film och foto tillgängligt på ett väldigt smidigt och enkelt sätt. De vill göra 360 tillgängligt för alla som använder deras tjänst. Dessutom är Social VR något de satsar enormt på framåt.

Tittarna kan med mobilen panorera och rotera perspektivet i en video för att se innehållet i olika vinklar. Bara på det enkla sättet att se 360-video är en förhöjd upplevelse av det rörliga innehållet. Men för att få den maximalt bästa upplevelsen bör ett VR-headset användas, och där är Samsung Gear VR och Facebook kompatibelt.

1. Den som tittar på 360 blir själv en del av hela varumärkesupplevelsen.

2. Facebook prioriterar 360 i innehållsflödet, vilket hjälper till att öka på räckvidd och visningar markant.

3. Konsumenter är mer benägna att köpa från företag och varumärken som använder 360 VR.

4. Man behöver bara Facebooks vanliga mobilapp för att konsumera 360.

5. Samsung Gear VR-headset (Oculus) och Facebook 360 är helt kompatibla.

Facebook 360 Samsung telefon

Så bara i Sverige har alltså över 5,9 miljoner användare möjlighet att se och uppleva 360. Oavsett om de går in via datorn eller mobilen på Facebook. Ytterligare ett (bonus)argument är att det forfarande inte är så stor konkurrens i innehållet med 360 videos och foton, vilket betyder att om man väl kommer igång så får ni ett försprång.

360 gör sig allra bäst med ett VR-headset

Med det mesta sålda VR-headsetet Samsung Gear VR, och en kompatibel Samsung Galaxy-mobiltelefon så kan du enkelt se 360-video på Facebook.

Facebook känner av att man har en kompatibel Samsung, samt Oculus VR appen, så man kan se innehållet med Gear VR. VR-ikonen dyker då upp högst upp till vänster på bilden eller filmen. Oculus VR (video) appen  laddas automatiskt ned första gången man dockar sin telefon med headsetet.

[counter type=’zero’ box=’no’ box_border_color=” position=’center’ digit=’5′ font_size=’140′ font_color=’#303030′ text=” text_size=” text_color=” separator=’undefined’ separator_color=”]

5 miljoner Samsung Gear VR-headsets har sålts

[/counter]

 

StreamRocket har bland annat gjort Facebook 360 filmer och foto åt ATG, Bavaria Stockholm och SATS. Vill ditt företag eller varumärke testa att komma igång med 360 upplevelser? Kontakta oss så kan vi berätta mer hur vi skulle kunna hjälpa just er.

Rulla till toppen