Fredrik Sjöström StreamRocket AB Föreläsning

Såg ett behov för företag att mer kontinuerligt kommunicera med social video

Jag har över tjugo års erfarenhet av marknadsföring och tjänsteutveckling, med fokus på digitala- och sociala medier. Min erfarenhet sträcker sig över många olika branscher – alltifrån tv, retail, dotcom, media, telecom, e-handel, logistik, hälsa och sportspel mm.

Kontinuerligt kommunicera med video och livesändningar i sociala kanaler

En enorm passion och engagemang för de digitala frågorna har präglat alla mina år – oavsett om det varit strategi eller operativt arbete. Rörlig media har alltid legat mig varmast om hjärtat och har arbetat med video och content marketing som en viktig del i kommunikationen sedan 2010. Jag såg då ett ökat behov för företag att mer kontinuerligt kommunicera med video och livesändningar i sociala kanaler och på webben utan att det skulle innebära enorma budgetar och produktionsteam. Därför bestämde jag mig för att starta StreamRocket AB för lite mer än tre år sedan.

Om ert företag behöver fylla på med kunskap och inspiration om hur det är att jobba med rörligt innehåll i sociala medier och på webben, tveka inte att höra av er.

 

Livesändning av Guldbaggegalan för 18 år sedan

Som en liten anekdot så var jag projektledare för en enormt ambitiös livesändning på nätet av Guldbaggegalan redan februari 2001 (!) på Cirkus. Det här var ju riktigt tidigt och banbrytande för mer än 18 år sedan. Projektet var ett samarbete mellan Scandinavia Online / Passagen.se (som jag då var anställd på) och SVT. Ronny Svensson anlitades som reporter och min gamla vän och dåvarande kollega Olle Kvarnsmyr (numera på Aftonbladet sen många år) var mingelreporter. Guldbagge-vinnarna intervjuades exklusivt för onlinesändningen och man kunde även chatta med dom på Passagen, som var stekhet just då. Ett projekt jag sent kommer glömma.

Här kan ni se lite behind the scenes material från denna ”något vågade” livesändning.

[vc_video link=’https://youtu.be/6tthS875Kpg’]

 

Mycket har ju hänt med online video och livesändningar sen dess. Det kan man ju lugnt säga. Men kanske var det redan då under tidigt 2001 som ett frö såddes till att jag en dag skulle jobba ännu mer med online video. Inte helt omöjligt faktiskt.

 

 

Här kan se se ett urval av kunder jag jobbat med sedan starten av StreamRocket >>

Du når mig på hej[a]streamrocket.se eller 0727048020
Fredrik Sjöström, senior rådgivare och grundare

 

Foto: Bilden högst upp är tagen från en föreläsning för Klarsynts alla handlare i Sverige. 

 

 

Rulla till toppen