Video på sociala medier bygger varumärke och försäljning - StreamRocket
2771
post-template-default,single,single-post,postid-2771,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3953

Video på sociala medier bygger varumärke och försäljning

Video på sociala medier. Då tänker du säkert ”gulliga kattklipp på YouTube”. Men för företag och varumärken gäller det att bygga varumärke och försäljning. I en nyligen gjord studie visar det sig att video på sociala medier skapar affärsvärde, engagemang och påverkar inför köp. Faktum är att 64% av konsumenterna sa att videomarknadsföring på Facebook under den senaste månaden påverkat deras köpbeslut.

Andelen som säger att titta på video på sociala medier har påverkat dem att göra ett köp under den senaste månaden:

 

Facebook0%
YouTube0%
Pinterest0%
Instagram0%
Twitter0%
Snapchat0%
LinkedIn0%

 

 

Andel som engagerar sig, genom att gilla, dela och kommentera på varumärkens videos på Facebook, varje dag:

49%

Facebook

 

Källa: Animoto – The state of social video 2017: Marketing in a video-first world

 

Visste du att..

Efter en positiv upplevelse med ett företag eller varumärkes video på sociala medier, så skulle hela 48% dela innehållet med familj och vänner.

 

Tidigare pratade många om ”Mobile first”… nu behöver företag anamma ”Video first” i sin digitala marknadsföring. Är du redo för denna omställning?  StreamRocket hjälper er gärna. Chatta med oss, ring oss eller skicka ett mail för en första kontakt – du hittar kontaktuppgifterna här!