Video ger ökad trafik från sök

Det är inte bara konsumenter som älskar video, sökmotorer som Google gör det också.

Online video har snabbt blivit det största och mest effektiva verktyget för att visa information och engagerande innehåll. Men det är inte enbart konsumenterna som uppskattar mediet. Sökmotorer som Google premierar video-innehållet också.

Visste du att det är 53x mer sannolikt att ditt innehåll dyker upp på sidan ett i Google-sökresultatet om du har en video inbäddad på din webbplats? Sedan Google köpte Youtube, har det skett en ökning på hur video kan påverka din sk. ranking i sökmotorerna. Något som du givetvis bör jobba med kontinuerligt i ditt SEO-arbete för webbplatsen. Har dina viktigaste landningssidor på webbplatsen videoinnehåll?

[blockquote text=”53x mer sannolikt att ditt innehåll dyker upp på sidan ett i Google-sök om du har en video inbäddad på din webbplats” text_color=”” width=”” line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””]

Video-länkar i sökresultaten har ca 41% högre klick-rate än vanliga textresultat.  Så video hjälper alltså inte bara ditt innehåll få bättre ranking, det gör också att man är mer benägen att klicka på dem i sökresultat.

Video ger också ökad spenderad tid på din webbplats. Det bygger således förtroende och signalerar till Google att din webbplats har bra och relevant innehåll. Vilket då leder tillbaka till att Google ger bättre ranking på sök.

Så att arbeta med och lägga upp video på sin webbplats är alltså viktigt om du vill driva mer söktrafik.

 

Vi på StreamRocket har lång erfarenhet från videomarknadsföring – både strategiskt med även operativt med filmproduktion. Kontakta oss så hjälper vi er gärna att komma igång.

 

Rulla till toppen