Content Marketing

Video är framtiden för Content Marketing

Rörligt innehåll är den viktigaste komponenten inom Content Marketing

Inte första gången du hör detta. Och säkert inte sista heller. Men online video är framtiden för Content Marketing. År 2019, förväntas 80 procent av världens internettrafik bestå av videoinnehåll. Det är alltså hög tid att sätta sig ner och börja lägga strategin, men även redan nu börja arbeta operativt med detta i sin innehållsmarknadsföring. De som inte tar det på allvar i sin marknadsföringsmix kommer tyvärr se sig omsprungna 2019. Garanterat.

[icons size=’fa-5x’ custom_size=” icon=’fa-video-camera’ type=’circle’ position=’center’ border=’no’ border_color=” icon_color=” background_color=” margin=” icon_animation=’q_icon_animation’ icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]

 

Få format har idag ett så stort genomslag som rörlig bild. Om du vill attrahera nya leads och kunder måste du börja använda dig av rörligt innehåll.  Storytelling genom online video handlar om att snabbare kunna nå fram och skapa emotionella känslor hos mottagaren. Om du kan få konsumenterna att faktiskt känna något, är det mer sannolikt att de delar, gillar, kommenterar och slutligen också köper. Undersökningar visar på att konsumenter som sett video är 1,8 gånger mer benägna att köpa från det företaget/varumärket, än de som inte sett. En komma åtta gånger mer. Vem skulle inte vilja få den möjligheten?

[blockquote text=”Om du kan få konsumenterna att faktiskt känna något, är det mer sannolikt att de delar, gillar, kommenterar och slutligen också köper. ” text_color=”” width=”90″ line_height=”undefined” background_color=”” border_color=”” show_quote_icon=”yes” quote_icon_color=””]

Varför du ska börja använda video i din Content Marketing

  • Video är det som engagerar och delas mest i sociala medier. 72 procent delar andras innehåll.
  • Konsumenter som ser video är 1,8 gånger mer benägna att köpa än de som inte sett.
  • Video och livesändningar får bättre organisk räckvidd, på tex. Facebook, jämfört med vanliga foto- eller länkinlägg.

 

Enligt Nielsen så uppger 64 procent av marknadsförare att online video kommer dominera deras strategier inom en snar framtid. Det är faktiskt inte svårt att se varför.

Om du vill komma igång med online video för er Content Marketing, tveka inte kontakta oss på StreamRocket. Vi hjälper er gärna!

Rulla till toppen