Vertikala videoannonser kommer till YouTube

Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

YouTube meddelande förra veckan att det kommer vara möjligt att använda vertikala videoannonser på plattformen framöver. 

Videoannonsen kommer att kunna expanderas ytterligare vertikalt för att fylla hela mobilskärmen om användaren klickar på den. 
YouTube-spelaren justerar sig automatiskt till videon. Om du vill visa en vertikal videoannons (t.ex. i ett bildförhållande på 9:16) så täcker videon 75% av skärmen. Om en användare sedan klickar på fullskärmsknappen täcker videon 100% av skärmen, om enheten hålls i stående läge. 

Enligt YouTube så sker mer än 70% av tittartiden på mobila enheter. För anpassa sig till sina användares beteenden och skapa fler typer av videoannonser, så lanseras nu ett vertikalt format. 

Videospelaren i YouTube-appen anpassar sig automatiskt till olika dimensioner, oavsett om videoklippet är kvadratiskt, vertikalt eller landskap. 

Vill du veta mer om StreamRocket AB och om hur vi skulle kunna hjälpa er med videos och olika videoformat för YouTube? Chatta med oss, ring oss eller skicka ett mail – du hittar kontaktuppgifterna här! Varmt välkommen att höra av er.

Följ oss på Instagram

Rulla till toppen