Menhammar Online Sales produced by Streamrocket AB

Liveauktion för Menhammar OnlineSales

Menhammar OnlineSales – 2020 års största projekt för Streamrocket

Vi på Streamrocket AB har i detta projekt varit huvudansvarig byrå för att konceptualisera och utveckla denna auktionssajt åt TR Media och Menhammar Stuteri.

 

Streamrocket projektledare för Menhammar OnlineSales

 

Uppdraget

”En digital auktion så nära live som möjligt” löd uppdraget under våren 2020, när pandemin slog till med full kraft. Endast sex veckor efter uppstartsmötet hade vi det första pilottestet och en auktionssajt lanserades kort därpå. Menhammar OnlineSales och dess auktionsfunktionalitet i kombination med en livesändning med extremt låg latens, gjorde detta till en mycket stor framgång för stuteriet.

 

Resultatet

Europarekord tack vare Menhammar Online Sales!

Fyra digitala och livesända auktioner senare har Menhammar, och samarbetsauktioner som Kolgjini Sales och Kriterieauktionen, kunna visa upp ett mycket bra resultat. Hundratals sålda travhästar med en auktionsomsättning på över 60 miljoner kronor.

Menhammar Stuteri satte i och med liveauktionen på Menhammar OnlineSales ett nytt europarekord med snittpris på 556 500 sek och 30 sålda hästar för totalt 16,7 msek. Fem stycken över miljonen, varav en för hela 1,8 msek.  Det högsta snittet någonsin för en travhästauktion i Europa.

 


”Så kul att vi fick förtroendet att projektleda arbetet och utvecklingen av denna webbplats. Det här var en av de mest affärskritiska sajterna jag varit med och byggt på så kort tid! På en liveauktionssajt finns det så många komponenter som ska fungera ihop i realtid. Men det blev ett fantastiskt resultat tillslut.”
Fredrik Sjöström, Streamrocket AB

Läs mer om Menhammar OnlineSales;
Ny auktionssajt släppt inför Menhammar Online Sales

Nya tiders auktion från Menhammar

Nytt auktionsrekord i Europa

Söker ni en senior digital strateg och projektledare (med färsk erfarenhet av liveauktioner), tveka inte att höra av er till mig Fredrik Sjöström (Se min Linkedin-profil för andra uppdrag och anställningar jag haft). Söker nya spännande uppdrag till hösten.

Rulla till toppen