Direktlänk Video Facebook

Direktlänk för video på Facebook

Nyhet: Igår meddelade Facebook en rad olika uppdateringar inom Facebook Live.

Det har bland annat sedan länge funnits önskemål om ett snabbt och enkelt sätt att hänvisa tittare in till en pågående direktsändning på Facebook Live. Nu har alltså Facebook meddelat att de lanserar en så kallad ’permalänk’ (en permanent direktlänk / hänvisningsväg) som gör att man kan leda besökarna till en dedikerad sida för livesändningar och videoinnehåll.

Särskilt användbart är detta för tex. annonser i och utanför Facebook, på sin webbplats eller i e-postutskick – vilket tidigare inte har varit möjligt på Facebook. En mycket efterlängtad och positivt nyhet kring video i allmänhet och livesändningar i synnerhet på Facebook.

[icons size=’fa-5x’ custom_size=” icon=’fa-facebook’ type=’circle’ position=’center’ border=’no’ border_color=” icon_color=” background_color=” margin=” icon_animation=’q_icon_animation’ icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]
Nu kommer alltså alla sidor har följande url: ”facebook.com/pagename(byt-ut-mot-din-sida)/videos” – där tittare som besöker länken kommer att presenteras med live video om en sändning pågår, samt ett bibliotek av sidan tidigare livesändningar eller övrigt videoinnehåll.

I vårt fall blir då direktlänk till video på Facebook: facebook.com/StreamRocket/videos

 

Övriga uppdateringar som kommer för Facebook Live

  • Förbättrade statistikmöjligheter för ”Profilsidor” tex. kändissidor.
  • Sända live från webbläsaren
  • Ny administrationsroll med rättigheter för livesändningar (Live Contributor)
  • Fästa kommentarer i botten av en direktsändning (Live Comment Pinning)

 

Rulla till toppen