Schemalägga videos på Instagram

Schemalägga videos på Instagram

Tidigare var Instagram’s API begränsat till schemaläggning av enbart bilder. Nu sedan någon månad tillbaka är det möjligt att även schemalägga videos på Instagram.

[icons size=’fa-5x’ custom_size=” icon=’fa-instagram’ type=’square’ position=’center’ border=’no’ border_color=” icon_color=’#000000′ background_color=’#ffffff’ margin=” icon_animation=’q_icon_animation’ icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]

Än så länge är schemaläggningen för video är endast tillgängligt för Instagram Marketing Partners via Content Publishing API (beta).

De flesta stora sociala media-hanteringsappar som tex. Buffer, Hootsuite, Later och Social Report mfl är en del av Instagram Marketing Partners, så du kan förvänta dig att de kommer stödja funktionen snart, om de inte redan gör det.

Detta gör definitivt arbetet med videos på Instagram mycket enklare och smidigare.

Uppdatering Augusti 2019

Nu kan du schemalägga inlägg (bild och video) på Instagram via Facebook Creator Studio. Se här hur man gör

 

Riktlinjer för video på Instagram

Det finns en del strikta riktlinjer för video du måste följa när du laddar upp dessa till Instagram. Vi kan hjälpa dig med dessa, så att de blir bäst optimerade för Instagram

Om du vill veta hur ditt företag eller varumärke kan maximera denna växande trend med video på Instagram, kontakta oss på StreamRocket så hjälper vi dig igång.

Rulla till toppen