Facebook lyfter fram video ännu mer

Facebook håller på för fullt att testa sin video-flik hos olika användare i appen. Detta syftar till att göra video ännu mer integrerad i sin social media-plattform.

 

Facebook VideoFacebook vill vara en tv/video-plattform att räkna med framöver genom att lyfta fram video ännu tydligare och mer integrerat i appen.

Facebook Video kommer förmodligen ersätta den idag centrala plats där ingången till Messenger finns (som nu förpassas till det övre vänstra hörnet). Detta gör att video och livesändningar får en egen hemvist i appen. Och inte bara som en del i nyhetsflödet. Nu kan du som användare aktivt gå in och konsumera video och tv, precis som man gör på YouTube sedan länge.

Videofliken visas på nedre menyn och öppnar upp i en separat del, vilket ger ett innehållsflöde av video och livesändningar baserat på användarens intressen, sidor de gillar och övrigt ”agerande” på Facebook.

Om landningssidan för video exakt kommer se ut som på bilden är väl lite oklart i dagsläget. Det finns olika versioner ute och cirkulerar just nu. Av helt förklarliga skäl. De testar nog flera olika varianter just nu och vilken som fungerar bäst, blir då ”1.0 versionen” framöver. Men en sak är säkert – Facebook Video kommer bli stort.

 

Bildkälla: Facebook

Varför detta är viktigt?
Facebook har gjort en storsatsning på video i år, och pumpat in miljoner i deras Facebook Live-produkt, samt sätt till att främja video på hela plattformen. Men detta kan nog vara deras största steg av alla. De lyfter video till en ny och mer central del nu. YouTube kommer få sig en rejäl utmanare i och med detta.

Om du är ett företag eller varumärke, måste du börja göra video för Facebook, pronto. Inte reklamfilmer, men branded content som berör och engagerar. Något som tar för sig och kan konkurrera med allt annat rörligt innehåll som kommer finnas på plattformen.

Rulla till toppen