Donationsknapp lanseras för Facebook Live | StreamRocket
1325
post-template-default,single,single-post,postid-1325,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-26.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-3953

Donationsknapp lanseras för Facebook Live

Facebook har nu lanserat en donationsknapp som kan användas vid livesändningar

I ett försök att göra mer ”social good” har Mark Zuckerberg och hans team lanserat en ny uppdatering som syftar till möjligheten att kunna hjälpa välgörenhetsorganisationer genom en ny donationsknapp.

Om en en icke vinstdrivande organisation sänder via Facebook Live, kommer de nu att kunna addera donationsknappen i sändningen.

donations_in_live-2

Bildkälla: Facebook

 

Den som tittar på Facebook Live-sändningen kommer direkt kunna donera  stället för att som tidigare bara kunna sprida goodwill via  Likes och  -reaktioner. Något som skapar en ännu närmare och konkret CTA (call-to-action) till livesändningen.

Nu i början är det bara amerikanska välgörenhetsorganisationer som får tillgång till donationsknappen.

750000

Antal amerikanska organisationer som nu har tillgång till knappen

Vi ser fram emot när svenska organisationer som tex. Barncancerfonden, Cancerfonden, BRIS, Rädda Barnen eller SOS Barnbyar kan börja använda funktionen. En mycket bra funktion för att tillföra ytterligare värde till Facebook Live-sändningarna. Välgörenhetsorganisationerna behöver all hjälp de kan få.