Annonsformatet Canvas

360-videos på Facebooks annonsformat Canvas

Facebook uppdaterar annonsformatet Canvas med nya möjligheter att använda 360 video.

Facebooks ”fullskärmsannonser” för mobilen, en produkt som kallas Canvas, har nu precis blivit ännu bättre. Med den nya funktionen blir det enklare för företag att skapa ännu mer engagemang hos sina kunder. Genom att lägga till 360 video i annonsformatet Canvas, ges annonsörerna nu möjlighet att öka engagemanget på mobilen.

Bildkälla: Facebook

– Med en utveckling av Canvas tror jag att fler företag kommer att se ännu större effekter av sina Canvas-kampanjer. Med 360-videos får marknadsförare en helt ny möjlighet att engagera målgruppen till att interagera med innehållet och inte minst varumärket, säger Sam Rihani, Sverigechef på Facebook.

Det här skapar ju ännu fler möjligheter med 360 video på den sociala plattformen. 360-videos i kombination med Canvas kommer uppmuntra användarna till ännu mer interaktion, än tidigare.  Genom att tillgängliggöra och pusha för 360, har Facebook tydligt pekat riktningen åt vart mobil annonsering är på väg närmsta åren.

Först ut att testa 360-video i Canvas var den brasilianska banken Itau.

Researchföretaget eMarketer estimerade nyligen att 71 procent av marknadsförare planerar att köra videokampanjer på sociala medier under det kommande året.

När sätter du igång?

 

 

Rulla till toppen